Bästa Campingtältet 2022

En vacker utsikt inifrån ett campingtält över berg och soluppgång.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth.

När man campar tar man sig runt till fantastiska platser och får fina naturupplevelser samtidigt som man bor billigt i jämförelse med hotell och andra boendealternativ. För att få en så bra upplevelse som möjligt gäller det att skaffa ett bra campingtält och det är inte helt lätt att veta vad man ska köpa när man börjar kolla på utbudet. Det är just precis av den anledningen vi har gjort detta test. I vårt test av campingtält går vi igenom flera olika modeller av campingtält för att underlätta i ditt sökande. Vi går igenom flera vanliga storlekar av tält, olika prisnivåer, en riktigt rymlig modell som passar en stor familj samt ett uppblåsbart campingtält som är extra enkelt att sätta upp. Läs vidare för att se vilket som är det bästa campingtältet 2022.

Glöm inte att skaffa en bra sovsäck för att slippa frysa om natten.

Topp 5 campingtält

Campingtält Betyg Pris
Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4)

Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) campingtält i färgen grön.
5 av 5 stjärnor5/5 Se pris
Arctic Tern Family Camp 8P

Arctic Tern Family Camp 8P campingtält i färgen blå.
5 av 5 stjärnor5/5 Se pris
Outwell Lindale 5PA

Outwell Lindale 5PA campingtält i färgen grön.
5 av 5 stjärnor5/5 Se pris
Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6)

Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6) campingtält i färgen grön.
5 av 5 stjärnor5/5 Se pris
Coleman Kobuk Valley 3 Plus

Coleman Kobuk Valley 3 Plus campingtält i färgen grön.
4.5 av 5 stjärnor4.5/5 Se pris

Campingtältet som är bäst i test 2022

1. Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4)

Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) campingtält i färgen grön.

Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) är ett prisvärt campingtält för fyra personer som har alla rätta egenskaper för att ge en riktigt trevlig campingupplevelse. Modellen är rymlig med två sovrum och ett allrum med full ståhöjd som har gott om plats för exempelvis matbord och stolar. Konstruktionen är stabil och består av tältstänger i fiberglas och stål. Yttertältväven består av PU-behandlad polyester som har högt UV-skydd, står emot vind och är helt vattentät med en vattenpelare på 3000 mm. Golvet är extra slitstarkt och har även det en vattenpelare på 3000 mm. Det sitter en ingång på framsidan och en ingång på sidan som tillsammans med övrig ventilation kan ge ett behagligt klimat inne i tältet. Det finns två fönster på framsidan och ett på sidan som släpper igenom mycket ljus till allrummet.

Vi tycker att Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) fungerar väldigt bra och det är relativt billigt med tanke på funktionaliteten som erbjuds samt för den lyxiga känslan som man får. För att vara ett 4-mannatält känns det luftigt och stort. De två separata rummen gör att modellen passar lika bra till en familj som till flera kompisar. Modellen är lätt att sätta upp och med en totalvikt på 19 kg är den relativt enkel att transportera från bilen till tältplatsen. Vi rekommenderar campingtältet som ett allsidigt och vattentätt alternativ för fyra personer.Bästa stora campingtältet för 8 personer

2. Arctic Tern Family Camp 8P

Arctic Tern Family Camp 8P campingtält i färgen blå.

Family Camp 8P är ett 8-mannatält från Arctic Tern med mycket yta för en stor familj. Campingtältet har två rymliga sovrum och en stor absid med gott om plats för exempelvis utrustning eller ett matbord. Det finns bra ventilationsmöjligheter med ordentliga ventilationsluckor på kortsidorna. Modellen är lätt att sätta upp med endast fem tältstänger som är färgkodade och gjorda av fiberglas. Både inner- och yttertältväven består av polyester och den yttre väven är PU-belagd för att få ett gott väderskydd med en vattenpelare på 3000 mm. Golvet är helt vattentätt med en vattenpelare på 10000 mm. Golvväven sitter helt ihop med yttertältet vilket minskar vinddrag och tillsammans med myggnäten som sitter i både innertältets och yttertältets dörrar minimeras mängden insekter som kan ta sig in.

För de som behöver ett stort tält för camping till ett attraktivt pris är Arctic Tern Family Camp 8P ett mycket bra val. Konstruktionen är stabil, smart och har flera bra egenskaper för att maximera upplevelsen. Sovrummen har en bra uppdelning av boytan och den generösa ståhöjden gör det bekvämt att spendera längre tid inomhus om det skulle vara dåligt väder. Vikten på knappt 18 kg är låg för utrymmet som fås och gör det enkelt att förflytta tältet. Vi rekommenderar detta stora campingtält för familjer som behöver mycket utrymme. Det fungerar för fyra personer som vill ha mycket plats eller för en stor familj.Bästa uppblåsbara campingtältet för 5 personer

3. Outwell Lindale 5PA

Outwell Lindale 5PA campingtält i färgen grön.

Outwell Lindale 5PA är ett uppblåsbart campingtält för fem personer. Konstruktionen använder sig av ett Rigid Air System som innebär att det finns luftkanaler i stället för tältstänger. Luftkanalerna kan enkelt blåsas upp med en pump via en huvudventil vilket gör att uppsättningen går både snabbt och enkelt. En stabil konstruktion, rejäla stormlinor och en aerodynamisk design gör att campingtältet står stabilt även i hård vind. Yttertältväven består av Outwells Outtex i 100 % polyester med 4000 mm vattenpelare och innertältet är gjort av andningsbar polyester. Golvet är gjort av polyeten som är helt vattentätt. Tillsammans med tejpade sömmar och förstärkningar på särskilt utsatta ställen har denna modell ett riktigt bra väderskydd. På baksidan av tältet sitter Outwells Rear Ventilation System som ger ett behagligt luftflöde.

Outwell Lindale 5PA presterar mycket bra och känns som en prisvärd modell trots det lite högre priset. Alla ytor känns rymliga och i absiden är det en generös ståhöjd. Den stora ingången ger en bra möjlighet att få en vacker utsikt när man sitter inne i absiden. Outwell har lagt till många små detaljer som är väl genomtänkta. Exempelvis har innerdörren magnetstängning för att man enkelt och tyst ska kunna röra sig utan att väcka de som sover. Sovrummen har mörka tak och väggar för att dämpa ljuset så att man sover bättre. Solskyddet som sticker ut över ingången på framsidan skyddar absiden mot både sol och regn. Vi rekommenderar detta uppblåsningsbara 5-mannatält för bekväma campare som vill att det ska gå fort att sätta upp tältet och som vill ha en extra lyxig känsla.

Till Butik:
Outwell Lindale 5PA


Bästa campingtältet för 6 personer

4. Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6)

Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6) campingtält i färgen grön.

Coleman Vespucci 6 (Hybrid 6) har lika goda egenskaper som testvinnaren men här i en variant för sex personer. Campingtältet har tre sovrum i stället för två och två av sovrummen kan öppnas upp för att totalt skapa ett stort sovrum och ett litet. Man kan även välja att endast använda det stora sovrummet och montera ned det mindre för att få extra mycket utrymme. Även absiden är större och erbjuder väldigt gott om utrymme. Majoriteten av tältet har full ståhöjd. Fyra tältstänger i fiberglas och stål stabiliserar upp konstruktionen som tar ca. 20 minuter att sätta upp. Modellen har lika gott väderskydd som Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) med en vattenpelare på 3000 mm för yttertältväv och golvväv.

Denna modell levererar lika goda egenskaper som Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) men är betydligt större. Den enda baksidan med denna större modell är att den blir åt det tyngre hållet. Med en totalvikt på 24.7 kg är den inte så smidig att transportera runt. Bortsett från det tycker vi att modellen är en fullpoängare och den erbjuder en mycket bekväm campingupplevelse för större sällskap. Vi rekommenderar campingtältet för familjer, kompisgäng eller för mindre sällskap som vill ha rejält med utrymme under längre campingar.Bästa billiga campingtältet för 3 personer

5. Coleman Kobuk Valley 3 Plus

Coleman Kobuk Valley 3 Plus campingtält i färgen grön.

Coleman Kobuk Valley 3 Plus är ett billigt campingtält anpassat för tre personer som är mycket välkonstruerat. Kupolkonstruktionen gör att tältet håller sig stabilt i blåsiga väder och ger sovdelen en jämn fördelning av utrymmet. Absiden är rymlig och har två mindre PVC-fönster som ger bra ljusinsläpp. Modellen har Colemans BlackOut Bedroom Technology vilket innebär att 99 % av allt dagsljus blockeras från sovdelen. Inner- och yttertältväven är gjorda i polyester och golvväven är gjord i polyeten med en PU-beläggning. En vattenpelare på 4500 mm ser till att tältet är helt vattentätt. Det finns flera förvaringsfickor i sovdelen, goda upphängningsmöjligheter och den inre dörren med myggnät garanterar en insektsfri natt.

För att vara ett så pass billigt campingtält tycker vi att Coleman Kobuk Valley 3 Plus fungerar väldigt bra. Det har god ventilation vilket minimerar kondensen. Packstorleken är liten och med en vikt på endast 5.1 kg är tältet enkelt att flytta runt. Den enda nackdelen med modellen är att den inte har full ståhöjd. Det gör att man inte vill vistas för långa stunder i tältet. Men utöver det tycker vi att modellen levererar väldigt mycket värde för pengarna som exempelvis BlackOut-tekniken som underlättar mycket för den som har svårt att sova när det är ljust. Vi rekommenderar detta billiga campingtält för upp till tre personer att användas på camping eller festival.Vanliga frågor & svar om campingtält

Vad är en absid?

En absid är vanligen det utrymme som är inuti tältet men som inte tillhör sovdelen. Det finns oftast en eller flera absider i ett campingtält som kan användas till förvaring av utrustning, som en yta för matlagning eller att ha matbord och stolar på om det regnar ute.

Går det att vandra med ett campingtält?

Nej, det går generellt inte att vandra med ett campingtält. De flesta modellerna väger över 10 kg och många gånger kring 20 kg vilket är en vikt som inte går att bära med sig särskilt långt. Om du planerar att vandra mycket är det bättre att köpa ett vandringstält som är betydligt lättare.

Kan campingtält användas året om?

Det beror på vilken modell man väljer. Generellt är de flesta campingtälten avsedda för sommarbruk och det är även modellerna i detta test. Det hindrar dock inte att man campar under kallare årstider ändå men om man ska göra det är det viktigt att veta av tältets begränsningar för att inte hamna i en farlig situation. Om man har tänkt att campa under vintertid rekommenderar vi ett vintertält i stället.

Dela
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Relaterade artiklar

Dela
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email