Bästa Termosmuggen 2022

En termosmugg med rykande hett kaffe står på ett bord.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth.

En termosmugg kan användas för att få med sig kaffe, te eller annan favoritdryck på väg till jobbet, i bilen eller på en friluftsaktivitet. Termosmuggen har egenskaper som gör att den kan hålla innehållet varmt eller kallt, är enkel att bära med sig och den har även ett drickvänligt lock. Den kan med fördel användas i stället för engångsartiklar i papper eller plast när man köper en kaffe vilket gör den till ett bra val för miljön. I det här testet av termosmuggar går vi igenom flera olika modeller där alla håller temperaturen bra, är enkla att dricka ur och har en konstruktion som förhindrar läckage. Läs vidare för att se vilken som är den bästa termosmuggen 2022.

Vill du kunna bära med dig varm eller kall mat? Läs vårt test av mattermosar där vi går igenom flera bra modeller.

Topp 5 termosmuggar

Termosmugg Betyg Pris
Hydro Flask Coffee Flex Sip Lid

Hydro Flask Coffee Flex Sip Lid termosmugg i färgen blå.
5 av 5 stjärnor5/5 Se pris
Stanley Classic Trigger Action Travel Mug

Stanley Classic Trigger Action Travel Mug termosmugg i färgen grön.
5 av 5 stjärnor5/5 Se pris
Hydro Flask Coffee Mug

Hydro Flask Coffee Mug termosmugg i färgen svart.
5 av 5 stjärnor5/5 Se pris
Klean Kanteen TKWide Café Cap

Klean Kanteen TKWide Café Cap termosmugg i färgen vit.
5 av 5 stjärnor5/5 Se pris
Stabilotherm Termomugg

Stabilotherm Termomugg termosmugg i färgen grå.
5 av 5 stjärnor5/5 Se pris

Termosmuggen som är bäst i test 2022

1. Hydro Flask Coffee Flex Sip Lid

Hydro Flask Coffee Flex Sip Lid termosmugg i färgen blå.

Vi utser Hydro Flask Coffee Flex Sip Lid till den termosmugg som är bäst i test tack vare en genomgående bra design och hög funktionalitet. Volymen är 354 ml och storleken är anpassad för att passa under de flesta olika typer av kaffebryggare som finns. Konstruktionen består av starkt rostfritt stål som varken tar åt sig eller avger någon smak. Hydro Flask använder en unik isoleringsteknik som håller drycken riktigt varm upp till 6 timmar eller kall upp till 24 timmar. Locket är enkelt att öppna eller stänga, läcksäkert och känns smidigt att dricka ur. Lockets öppning är väl avvägd för att fungera bra till en mängd olika drycker. Modellen har en smart rem som är fäst på utsidan av locket som kan användas till att bära termosmuggen i eller till att exempelvis fast den i en vandringsryggsäck med en karbinhake.

Hydro Flask har lyckats mycket bra med Coffee Flex Sip Lid. Det är en snygg termosmugg som är enkel att bära med sig, fungerar bra att dricka ur och det läcksäkra locket gör att man kan förvara den i en väska utan att behöva vara rädd för läckage. Storleken är lagom stor för att man ska få plats med åtminstone en liten kaffe enligt många cafés standarder. Så modellen fungerar perfekt som take away kaffemugg. Vi rekommenderar denna termosmugg till alla typer av aktiviteter. Den är allsidig och fungerar lika bra att använda på väg till jobbet som ute i naturen.Bästa termosmuggen för friluftsaktiviteter

2. Stanley Classic Trigger Action Travel Mug

Stanley Classic Trigger Action Travel Mug termosmugg i färgen grön.

Stanley är ett känt märke med många olika typer av termosar och deras Classic Trigger Action Travel Mug är inget undantag. Här får man en robust och slittålig konstruktion i rostfritt stål som är helt BPA-fri. Den kan hålla dryck varm upp till 7 timmar och kall upp till 10 timmar. Volymen är på 470 ml vilket är större än medel och perfekt om man vill få med sig lite extra dryck. Designen är väl avvägd för att termosmuggen ska vara enkel att hantera och packa. Den får även plats i de flesta bilars mugghållare. Locket är läcksäkert och har en smart tryckknappslösning. Tryckknappen manövreras enkelt med en hand vilket gör modellen mycket smidig att dricka ur. Locket kan även tas isär för att man ska kunna göra rent det ordentligt och modellen kan köras i diskmaskin.

Om man vill ha med sig dryck på en kortare friluftstur kan det vara skönt att ha en lagom stor termosmugg i stället för en stor termos. Vi tycker att denna modell från Stanley fungerar riktigt bra för det ändamålet. Den är välgjord och det känns som att konstruktionen verkligen är gjord för att hanteras utomhus så att man inte behöver vara rädd för att den ska gå sönder om man exempelvis tappar den. Locket är mycket bra och det är få modeller som är så enkla att dricka ur. Vi rekommenderar denna modell till friluftsaktiviteter så som vandring, fiske eller liknande.Bästa termosmuggen med handtag

3. Hydro Flask Coffee Mug

Hydro Flask Coffee Mug termosmugg i färgen svart.

Hydro Flask Coffee Mug är en termosmugg med handtag som har en perfekt design för att man ska få känslan av att man dricker ur en vanlig kaffemugg. Volymen är på 354 ml och modellen har en robust konstruktion i rostfritt stål. Utsidan har en mjuk beläggning som i kombination med handtaget gör modellen väldigt greppvänlig och skön att hålla i. Locket är designat med en tryckknappsfunktion som är optimerad för att det ska vara enkelt att dricka ur termosmuggen och det ska inte kunna skvätta när man stänger öppningen i locket. Modellen kan hålla värmen upp till 12 timmar och kylan upp till 24 timmar. Det finns många olika färger att välja på så att den kan passa allas tycke och smak.

Att dricka ur en termosmugg med handtag ger en härlig känsla och Hydro Flask Coffee Mug känns verkligen optimerad för att man ska kunna få en mysig stund med sin favoritdryck när som helst under dagen. Den är lagom stor, håller värmen länge och är behaglig att dricka ur. Den enda baksidan med designen är att den inte lämpar sig så bra som en resemugg. Locket är inte anpassat för att hålla tätt om muggen är nedpackad utan modellen lämpar sig bäst som en to go mugg. Alltså att man vill bära med sig dryck men fortfarande har möjlighet att hålla termosmuggen i handen eller ställa den på ett plant underlag. Vi rekommenderar denna modell för användning kring hemmet, runt lägerelden eller på jobbet.Bästa stora termosmuggen

4. Klean Kanteen TKWide Café Cap

Klean Kanteen TKWide Café Cap termosmugg i färgen vit.

Klean Kanteen TKWide Café Cap är en stor termosmugg som har ett bra förhållande mellan vikt och volym. Man får med sig en hel del dryck utan att konstruktionen blir för tung att bära på. Volymen rymmer hela 592 ml och konstruktionen är gjord av livsmedelsklassat stål. Modellen är utformad för att vara greppvänlig och passar i de flesta bilars mugghållare. Den har mycket bra temperaturegenskaper och håller dryck kall upp till hela 63 timmar eller varm upp till 17 timmar. Locket är helt läcksäkert, består av BPA-fritt material och fungerar bra att dricka ur. Det sitter en rejäl metallögla på locket som är perfekt att bära i. Modellen tål att diskas i diskmaskin.

Vi tycker att Klean Kanteen TKWide Café Cap har en snygg design, bra funktionalitet och det är en termosmugg som håller värmen riktigt länge. Den är skön att hålla i och formen gör den enkel att packa ned. Locket fungerar mycket bra och vredet gör att det blir enkelt att manövrera mellan öppet och stängt läge. Sammantaget gör alla egenskaper att denna modell fungerar riktigt bra som resemugg när man vill få med sig mycket dryck i ett smidigt format. Vi rekommenderar den starkt!Bästa billiga termosmuggen

5. Stabilotherm Termomugg

Stabilotherm Termomugg termosmugg i färgen grå.

Stabilotherm Termomugg är en modell med bra egenskaper och kvalitet samtidigt som priset hålls nere. Behållaren är gjord av rostfritt stål och locket av BPA-fri plast. Volymen är 350 ml och konstruktionen är relativt långsmal för att den ska få plats i bilmugghållare. Modellen har bra isolering och kan hålla värme eller kyla i flera timmar. Locket kan öppnas eller stängas med en hand, är enkelt att dricka ur och har en rejäl silikonpackning som gör det helt läcksäkert. Utsidan har en greppvänlig yta som är bekväm att hålla i.

Det finns många billiga termosmuggar att välja på men det är få som faktiskt håller måttet när det kommer till varmhållning och till att de ska ha ett lock som håller tätt. Denna modell från Stabilotherm är lite dyrare än de billigaste modellerna som finns att köpa men funktionaliteten är betydligt högre vilket är värt några extra kronor. Den låga vikten i kombination med i övrigt goda egenskaper gör att modellen passar bra för många olika typer av aktiviteter och den är ett utmärkt alternativ som to go mugg. Vi rekommenderar denna billiga och bra termosmugg som ett prisvärt alternativ till att få med dryck på jobbpendling och friluftsutflykter.Vanliga frågor & svar om termosmuggar

Hur länge håller en termosmugg värmen?

Det varierar stort med varmhållningsförmågan mellan olika modeller men i vanliga fall kan en bra termosmugg hålla värmen mellan 4 till 17 timmar beroende på kvalitet, volym, material och hur välisolerad modellen är.

Finns det termosmuggar som inte läcker?

Det finns helt klart läckfria termosmuggar. Modellerna i detta test läcker inte så länge locken är stängda ordentligt. Det är vanligt att billigare modeller läcker så om man kollar på prisnivåer som är lägre än i detta test finns det en risk att de kan läcka och att de inte kommer hålla värmen tillräckligt bra.

Vad är skillnaden på en termosmugg och en termos?

En termosmugg är en liten termos med ett lock som är anpassat för att man ska kunna dricka direkt ur behållaren i stället för att man ska behöva hälla upp drycken i en kopp.

Hur rengör man en termosmugg?

Vissa termosmuggar tål att maskindiskas men innan du kör den i maskinen bör du kolla att just din modell klarar av det. Om man har en modell som inte tål diskmaskin så är det handdisk med varmt vatten och diskmedel som gäller. Använd en diskborste eller flaskborste för att skrubba bort smutsen. Var även noga med att göra rent locket ordentligt eftersom smuts kan samlas där. I vissa fall kan locket plockas isär för enklare rengöring.

Dela
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email

Relaterade artiklar

Dela
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på pinterest
Dela på email